Вчені відкрили в 30 світлових роках від Землі неймовірну планету-гіганта, яка не повинна була з'явитися в Сонячній системі, згідно з сучасними теоріями формування планет.

Відкриття зробила група астрономів з різних країн, передає журнал Science.

Дослідники порівнюють цю планету з Юпітером, але додають, що вона обертається навколо крихітного "червоного карлика". Розміри нової планети GJ 3512b дуже значні, за словами вчених.

Астроном Пітер Вітлі з британського університету Уоріка зазначив, що раніше вчені і припустити не могли існування такого космічного тіла:

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Але ми не могли бути в цьому впевнені, тому що за крихітними зірками дуже складно спостерігати, вони дуже бляклі. При цьому "карлики" набагато частіше зустрічаються, ніж великі зірки, подібні Сонцю".

Для того, щоб простежити за "червоним карликом" GJ 3512 дослідники користувалися телескопом з Іспанії і США.

Нагадаємо, що вчені розкрили секрет довгого і щасливого життя: все починається з посмішки.

Як повідомляв Знай.uа, Нібіру надіслала на Землю гінця: новонароджений слонорил-мутант передрік війну і кінець світу, фото.

Також Знай.uа писав, прибульці з Нібіру почали діяти: знищення землян почнеться з хвилини на хвилину, відео.