Вченим вдалося зафіксувати надзвичайно унікальну та рідкісну подію, яка відбуваються раз кілька десятків років.

Так, супутник TESS, який досліджує транзитні екзопланети, зняв, як планета завбільшки з сонце, спочатку викривляється поблизу сверхмассивна чорної діри, а потім і взагалі зникає, а точніше “втягується” неї. Сталося це за 375 мільйон світлових років від Сонячної системи.

Нагадаємо, що раніше вчені з NASA опублікували візуалізацію чорної діри, показавши, як гравітаційне поле спотворює її зовнішній вигляд для спостерігача.

Фахівці продемонстрували, як рух газу впливає на сприйняття чорної діри спостерігачем. Так, здається, що ліва частина зображення яскравіша за праву. Асиметрія, за словами вчених, зникає, якщо дивитися на фото по центру.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Астрофізик Джеремі Шніттман відзначив, що дане відкриття допомагає зрозуміти теорію Ейнштейна про те, що гравітація "обволікає тканину простору і часу".

Нагадаємо, величезний кам'яний гість з далекого космосу знищить все живе: вчені назвали єдиний шанс на порятунок.

Як повідомляв Знай.uа NASA показало величезну крижану лавину на Марсі: мчить на шаленій швидкості.

Знай.uа писав, стихія змусила жителів ховатися і боятися: скасовано сотні авіарейсів, під ударом узбережжія.