минулого тижня хакер під псевдонімом axi0mX пообіцяв незабаром представити робочий джейлбрейк для новітньої версії iOS - і вже опублікував результати своєї роботи. Як виявилося, від злому не захищена навіть новітня версія мобільного ОС, яку Apple неодноразово називала надійною і стійкою до дій сторонніх розробників. Схоже, користувачі теж можуть обійти захист Apple і на своїх смартфонах, але ми цього робити не рекомендуємо.

Згідно публікації хакера, програмний інструмент checkm8 дозволяє автоматично завантажувати джейлбрейк за дві секунди після перекладу смартфона в сервісний режим DFU. По завершенні процедури з гаджета знімаються обмеження iOS на установку додатків в обхід магазину додатків App Store. Звичайно, користувач після цього має безмежний функціонал, і навіть зкачувати платні додатки безкоштовно. Однак, після цього найчастіше смартфони виходять з ладу.

За словами хакера, для усунення вразливості неможливо створити програмний патч — вразливість використовує апаратну “лазівку”.

Популярні новини зараз
У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Нагадаємо, що автомобіль Bugatti побив світовий рекорд, і розігнався до рекордних 490 км/ч. Тепер же компанія Hennessey збираються побити цей рекорд, випустивши автомобіль, який зможе подолати позначку в 500 км/год. Автомобіль точно зможе перевершити свого конкурента, так як він помітно легше, а значить, зможе набрати швидкість значно швидше.

Як повідомляв Знай.uа компанія Honda розсекретила дизайн нового електрокара Honda e. Звичайно, на конкурента Tesla вона точно не тягне, але для міста це відмінний автомобіль, враховуючи його можливості і габарити.

Також Знай.uа писав, що компанія Xiaomi вирішила зробити сюрприз своїм клієнтам. Тепер на смартфонах можна прибрати рекламу, яка набридла абсолютно всім. Правда, нова функція можлива лише в MIUI 11 яка буде доступною тільки на нових флагманах або потужних смартфонах компанії.