Група дослідників з OPPO ZIWU Cyber Security Lab в Шеньчжені, Китайського університету Гонконгу і Сінгапурського університету управління виявила вісім вразливостей в VoIP-компонентах Android. Звичайно ж, ці баги дозволяють хакерам встановлювати шкідливий код в ОС смартфона. Після цього можна без відома власника читати повідомлення, переглядати фото, і навіть отримати доступ до даних про банківську карту.

Для вивчення компонентів Android дослідники розробили три методу аналізу VoIP-бекенда і систематично перевіряли компоненти на предмет вразливостей. В основному аналітики покладалися в цьому питанні на фаззинг.

Правда, деякі баги компанія вже виправила, якщо мова йде про старих версіях Android ( від 7.0 до версії 9.0). Будемо сподіватися, що в новій версії Android 10 цих багів не буде.

Популярні новини зараз
Українцям підвищать пенсії вже восени: хто потрапить до списку Відключення газу: які будинки залишаться без постачання В школах з’являться нові класи: навчатимуться не всі З жовтня почнуться виплати: українці можуть готувати гаманці
Показати ще

Нагадаємо, що автомобіль Bugatti побив світовий рекорд, і розігнався до рекордних 490 км/ч. Тепер же компанія Hennessey збираються побити цей рекорд, випустивши автомобіль, який зможе подолати позначку в 500 км/год. Автомобіль точно зможе перевершити свого конкурента, так як він помітно легше, а значить, зможе набрати швидкість значно швидше.

Як повідомляв Знай.uа компанія Honda розсекретила дизайн нового електрокара Honda e. Звичайно, на конкурента Tesla вона точно не тягне, але для міста це відмінний автомобіль, враховуючи його можливості і габарити.

Також Знай.uа писав, що компанія Xiaomi вирішила зробити сюрприз своїм клієнтам. Тепер на смартфонах можна прибрати рекламу, яка набридла абсолютно всім. Правда, нова функція можлива лише в MIUI 11 яка буде доступною тільки на нових флагманах або потужних смартфонах компанії.