У Сполучених Штатах Америки група вчених нейробіологів змогла "вставити" в мозок птиці спогади. Відомо, що фахівці змусили зябликів вивчити пісню, якої їх навчають батьки.

Так, дослідники упевнені, що прорив розкриває важливий шлях до розвитку вокального навчання. Передбачається, що це може привести до кращого розуміння, за яких порушується здатність розмовляти.

"Як і люди, зяблики-зебри вчаться керувати своїм голосом, повторюючи за батьками", - говорять вчені.

Слухаючи дорослих, молоді птахи запам'ятовують ноти і повторюють їх, постійно практикуючись. Вчений Тод Робертс разом зі своїми колегами Венчаном Зяо, Франциско Гарсия-Оскосом і Даніелем Дінгом використовували метод "онтогенетичної маніпуляції".

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Даний метод передбачає використання світла для відстеження та контролю мозкової активності, щоб керувати вивченням пісень.

Фахівці контролювали взаємодії між двома регіонами мозку пташок, щоб створити спогади про пісню. Тривалість дії світла дорівнювала тривалості ноти. Як результат, команда вчених керувала процесом засвоєння імплантованих спогадів у зябликів.

Нагадаємо, вчені знайшли легкий спосіб схуднення: можна не вилазити з ліжка.

Як повідомляв Знай.uа Марс нарешті звернувся до людей: як лунають жахливі "слова" Червоної планети, відео.

Знай.uа писав, знайдено свідоцтва найжорсткіших у світі тортур, незбагненно: розіп'яли, проткнули і обезголовили.