Цими днями американська компанія Apple випустила macOS 10.15 Catalina. Основними нововведеннями стали підтримка iPad-додатків, ігрового сервісу Apple Arcade і поділ iTunes на три додатки.

Як відзначається, відтепер розробники додатків тепер можуть перенести власні додатки з iPad на macOS через Xcode, не створюючи їх з нуля. Apple стверджують, що технологія Mac Catalyst сама адаптує інтерфейс з iOS під macOS, а процес займе не багато часу.

Окрім цього, вже перші перенесені програми можна використовувати вже після обновлення: серед них Twitter, GoodNotes, TripIt from SAP, Post-it, Morpholio Board, Rosetta Stone, Jira, Proloquo2Go.

У Catalina також з'явилася функція SideCar: вона дозволяє використовувати iPad в якості додаткового екрана або і зовсім графічного планшета. Раніше для цього доводилося користуватися рішеннями сторонніх компаній.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Також одним із найголовніших нововведень став сервіс Apple Arcade, який пропонує ігри для macOS, tvOS і iOS за єдиною підпискою. Плюс цього сервісу в тому, що зберігається загальний прогрес на всіх пристроях: можна почати гру на iPhone і продовжити на макбуці з цього ж місця.

Ще одним нововведенням став iTunes, який розділили на три додатки: Apple Music, Apple Podcasts і Apple TV. Зауважимо, що macOS більше не підтримує 32-бітові додатки. Тобто, якщо розробники не встигли оновити програму, то вона не буде працювати в Catalina.

Ось, які пристрої підтримують macOS 10.15 Catalina

  • MacBook 2015 року та пізніше;
  • MacBook Air 2012 року і пізніше;
  • MacBook Pro 2012 року і пізніше;
  • iMac 2012 року і пізніше;
  • iMac Pro всі моделі;
  • Mac Pro 2013 року і пізніше;
  • Mac mini 2012 року і пізніше.

Нагадаємо, Microsoft записує діалоги між користувачами Skype.

Як повідомляв портал Знай.ua, Microsoft попередила світ про хакерські атаки з Росії.

Також портал Знай.ua писав, що Google представила новий захист для Google Chrome.