Віце-президент компанії Google Рік Остерло запропонував власникам таких "розумних" пристроїв, як Nest попереджати гостей, які розташовуються у них вдома, що мікрофони і камери можуть почати автоматичний запис у будь-який час. Про це він заявив кореспонденту BBC.

Також Остерло підкреслив, що не враховував подібних сценаріїв.

"Господи, я і не думав про це раніше в такому ключі. Для будь-яких технологій дуже важливо думати про всіх користувачів. Ми повинні враховувати всіх осіб, які можуть бути поруч. чи Повинен власник будинку розкривати інформацію гостю? Я б так робив. І буду так робити, коли хтось буде приходити до мене додому. Ймовірно, і самі продукти повинні якось попереджати про це", - поділився віце-президент компанії.

Більш того, він погодився з тим, що попередження про записуючих пристроях є правилом хорошого тону.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Слід зазначити, Google представила "розумну" колонку Google Mini Nest у вівторок, 15 жовтня. Цей пристрій передає власникам інформацію про те, що відбувається як в будинку, так і поруч з ним. Зокрема, якщо хтось припаркувався біля дверей або сталася пожежа.

Нагадаємо, що витоку по смартфону Google Pixel 4 не припиняються. Тепер же в мережу злили фото з фотографією коробки, в якій цей смартфон буде продаватися.

Як повідомляв портал Знай.ua, відбулася презентація Google, на якій представили смартфон Pixel 4, ультрабук Pixelbook, бездротові навушники Pixel нирки золото і систему колонок Google Nest.

Також портал Знай.ua писав, що у Chrome з'явилася можливість відправки посилань з десктопної версії програми на мобільні пристрої. Тепер Google почала розширювати можливості цієї функції.