Космічний телескоп Hubble зафіксував спіралевидну галактику NGC 4380, яка дуже схожа на портал в інше вимірювання.

Цю інформацію повідомили на сайті Національного управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору.

Вчені розповіли, що відкрита галактика нагадує незвичайний спецефект з фантастичного фільму і вважають її схожою на ворота в інший світ.

Hubble сфотографував галактику NGC 4380

У NASA відзначили, що таку галактику не можна назвати рідкісною, у Всесвіті подібне зустрічається часто:

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"Спіральні галактики типу NGC 4380 широко поширені у Всесвіті. Ці колосальні скупчення зірок, часто налічують сотні мільярдів, мають форму плоского диска, іноді з округлим виступом в центрі". йдеться в повідомленні

Телескоп Hubble

За словами вчених, спіральні "рукава", затемняють смуги пилу, обвиваються навколо опуклого яскраво ядра, що має найбільшу концентрацію зірок в галактиці.

Нагадаємо, що Гілберт Левін учасник експерименту Labeled Release, який був спрямований на пошуки життя на Марсі, розповів про знайдені примітивні форми життя.

Як повідомляв портал Знай.uа, NASA представила два скафандра для місячної місії "Артеміда", в якій візьмуть участь чоловік і жінка.

Також портал Знай.uа писав, що інженер NASA Девід Бернс придумав концепцію двигуна, який дозволяє космічному кораблю досягати 99 відсотків швидкості світла.