Командування армії Сполучених Штатів Америки в 2028 році прийме на озброєння легких, середніх та важких бойових роботів. Про це повідомляють контракти, підписані з розробниками бойових машин зі штучним інтелектом.

Так, контракти на розробку і постачання укладено з консорціумами Textron/Howe & Howe і QinetiQ North America/Pratt & Miller, а також такими компаніями, як HDT Global і Oshkosh.

Слід зазначити, що перші 4 досвідчених зразка повинні бути готові до другого кварталу наступного року.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Потім армія Сполучених Штатів почне випробування даних роботів і виберуть лише 2 кращих виробників. Вони зможуть отримати контракти на створення перших партій легких, середніх і важких бойових роботів, які візьмуть на озброєння в 2028 році.

Свої проекти вже показали консорціум Textron/Howe & Howe і компанія HDT Global. Перша на виставці в поточному році показала середнього бойового робота на гусеницях, а ще з 30 мм гарматою калібру, тепловізором, і оптико-електронною системою.

Робот HDT Global іменується Hunter WOLF. Цей бойовий робот здатний перевозити до 450 кг вантажів. На нього також можна встановити автоматичний кулемет калібру від 7,62 до 12,7 мм Найбільша швидкість цієї машини становить 32 кілометрів на годину, на одному заряді робот може подужати до 100 кілометрів.

Нагадаємо, що для потреб Збройних сил України було створено нову зброю для знищення ворожих цілей на великій відстані.

Як повідомляв портал Знай.ua, компанія Xiaomi анонсувала нову модель робота-пилососа - Mijia Sweeping Robot 1C. Схоже, новинка отримала кілька поліпшень, які зроблять його лідером на ринку.

Також портал Знай.ua писав, що 10 років тому Україна запозичила понад 290 мільйонів доларів на створення першого українського телекомунікаційного супутника під назвою "Либідь". У 2011 році планувалося, що його зможуть вивести на орбіту, однак цього так і не сталося.