Американські хірурги практично випадково виявили мережу мікроканалів, заповнених рідиною, які пронизують сполучну тканину. Під час ендоскопічної операції медики вивчали жовчний проток шлунково-кишкового тракту людини.

Медики вважають, що групу клітин цілком можна вважати органом людини, про який до цього моменту нічого не було відомо.

Раніше медики були певні, що тканини, які оточують жовчний проток, мають однорідну та щільну структуру. Тому хірурги спочатку припустили, що виявлені канали можуть бути капілярами. Однак кровоносні капіляри пофарбовані в більш темний колір, а ось нові мікроскопічні канали при порівнянні виявилися набагато світліше.

Вчені, Lenta
Вчені, Lenta

Вивчивши тканини інших внутрішніх органів людини, медики виявили, що такі мікроканали проходять і через них.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Автори дослідження припускають, що виявили новий орган в людському організмі, про який досі не було відомо. Подальші роботи в цьому напрямку дозволили медикам зробити висновок про те, що в новому органі "зберігається" близько 20% рідини, що міститься в організмі людини.

Вчені висунули гіпотезу, що мережа мікроскопічних каналів, заповнених рідиною, може виконувати захисну амортизуючу функцію щодо внутрішніх органів людини.

медицина
медицина

На сторінках наукового журналу Scientific Reports вчені оприлюднили свої припущення щодо нового органу у тілі людини. Тепер дослідження в даному напрямку тривають.

Нагадаємо, захистіть своїх дітей! Названі іграшки, які можуть завдати непоправної шкоди.

Також портал Знай.uа писав, що в Україні вирішили збільшити розмір соціальної допомоги батькам новонароджених.