Астрономи вважають, що наша галактика - Чумацький Шлях - практично вибухає чорними дірами. Зазвичай передбачалося, що ці чорні діри можуть досягати маси, в 20 разів перевищує масу Сонця, але відкриття “жахливої” чорної діри, маса якої приблизно в 70 разів перевищує масу Сонця, здивувало китайських астрономів.

Чорна діра
Чорна діра

В новому дослідженні, опублікованому в журналі Nature 27 листопада, дослідницька група з Академії наук Китаю вдивлялася в галактику з допомогою многообъектного оптичного телескопа (Lamost), розташованого в Обсерваторії Сінлун в Китаї. Чорні діри не випромінюють світло. Поки вчені знайшли пояснення появи цієї величезної чорної діри.

чорна діра
чорна діра

Нагадаємо, що Маск похвалився рекордними предзаказами на унікальний електрокар. Тепер цей показник досяг позначки в 250 000.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, Facebook почне виплачувати користувачам гроші за перегляд реклами та опитувань.

Також Знай.uа писав, що Samsung пообіцяла оновити десятки моделей смартфонів до актуального Android.