Більше 1,5 тисяч видів тварин практикують одностатевий зв'язок – від черв'яків, бабок і морських зірок до пінгвінів, великої рогатої худоби і приматів. Довгий час біологи описували таку поведінку як "дарвінівський парадокс".

Але нещодавно американські дослідники висунули нову гіпотезу, яка свідчить, що на початку еволюції одностатевий секс був розповсюджений у тваринному світі нарівні з різностатевим. Вторинні статеві ознаки, що відрізняють самців і самок, з'явилися набагато пізніше.

Про це розповідає дослідження, опубліковане в Nature Ecology and Evolution.

Самці польових цвіркунів виконують шлюбні пісні і танці один для одного. Самки японських макак об'єднуються для тимчасового, але виключно сексуального партнерства. Пари раків-пустельників іноді влаштовують секс-марафон на цілий день. Одностатеву сексуальну поведінку також спостерігають у деяких видів червів, бабок, кальмарів, морських зірок, змій, кажанів, пінгвінів і великої рогатої худоби.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Суть нової гіпотези полягає в тому, що гомосексуальна поведінка пов'язана з самим походженням статей тварин. Тобто така поведінка не з'явилася пізніше, а існувала завжди.

Згодом статеві відмінності все-таки з'явилися. Це дозволило тваринам більш точно вибирати пару для розмноження. Однак серед найдавніших організмів досі зберігаються гермафродитні види, коли у кожної особини є і чоловічі і жіночі статеві органи, наприклад равлики.

Нагадаємо, багаторазова чемпіонка довела всьому світу, що спорт без м'яса - це реально.

Як повідомляв портал Знай.uа, величезний ведмідь лапою "поправив зачіску" розсіяної туристки.

Також портал Знай.uа писав, що в українському фільмі показали сцену утоплення цуценят.