Біологи з Університету Гуэлф в Канаді виявили, що кішки можуть передавати свої емоції за допомогою міміки. Але найчастіше людям складно зрозуміти її. Про це повідомляє The Washington Post.

Так, в дослідженні взяли участь 6 тисяч чоловік з 85 країн – в основному це були власники котів. Кожному показували 20 коротких роликів з мордочками кішок: потрібно було вгадати, чи достатньо задоволена тварина чи ні.

кішка, фото: goodfon
кішка, фото: goodfon

Середній бал успішності був трохи нижче 60%, жінки показали трохи кращі результати, ніж чоловіки. При цьому молоді люди впоралися з поставленим завданням краще літніх.

І тільки 13% учасників продемонстрували найкращі результати, набравши 75% або вище. Вчені назвали їх "котячими шептунами".

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Кішки показують нам емоції своїми обличчями, і якщо ви дійсно умілі, ви можете помітити", - пояснила автор дослідження Джорджія Мейсон, додавши, що "прочитати" кота дійсно важко, але цілком можливо.

Нагадаємо, як порахувати вік собаки в людські роки: вчені створили правдивий калькулятор.

Також Знай.uа писав, що кіт вирішив прийняти ванну з піною і став зіркою інтернету: епічне відео.

Ще портал Знай.uа повідомляв, що мама на хвилину відволіклася: смілива кішка врятувала життя немовляті.