Археологи знайшли загадкові татуювання у мумій стародавнього Єгипту - вчені змогли виявити зображення очей і хрестоподібних фігур а також таємничі ієрогліфи.

Вчені з Університету Міссурі в Сент-Луїсі за допомогою інфрачервоного сканера знайшли раніше невидимі татуювання на семи муміях жінок з некрополя Дейр-ель-Медіна. Про це повідомляє Science News.

Повідомляється, що археолог Енн Остін представила відкриття на щорічній зустрічі Американських шкіл східних досліджень 22 листопада. Вік мумій становить щонайменше 3 тисячі років.

Дизайн татуювань варіюється. Вчені змогли виявити зображення очей і хрестоподібних фігур, зустрічаються також тату у вигляді ієрогліфів.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Точне призначення татуювань невідоме. У мумій з Дейр-ель-Медіни вони можуть бути пов'язані з практиками жрецтва і цілительства. В однієї з мумій з допомогою сканування вдалося знайти 30 татуювань в різних частинах тіла.