НАСА збирається відправити на Міжнародну космічну станцію щось, зване як “робот-готель”. Корисний вантаж буде доставлений на МКС за допомогою ракети ракети SpaceX Falcon 9 на цьому тижні.

SpaceX
SpaceX

Втім, позначення “готель” може бути не таким вдалим, як ”гараж” - це пристрій, по суті, є захищеним паркувальним місцем для роботів, що допомагає захистити їх від потенційних небезпек, пов'язаних з перебування в космосі, в тому числі вплив радіації та можливість потрапляння сміття.

Першими гостями в готелі стануть два робота під назвою Robotic External Leak Locators. Вони будуть виявляти витоку в зовнішньому корпусі МКС.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадаємо, що компанія Xiaomi подтвержила існування Xiaomi Mi 10, про яку мріяли мільйони. Швидше за все, смартфон покажуть вже в 2020 році, так що чекати залишилося недовго.

Як повідомляв Знай.uа компанія Amazon почне здавати в оренду квантовий комп'ютер, який могутніше в тисячі разів звичайних ПК. Такий девайс допоможе виконувати складні математичні рішення.

Також Знай.uа писав, що компанія LG Запатентувала нереальний гнучкий смартфон який отримає аж 3 камери.