Україна в рамках конкурсу Міжнародного астрономічного союзу вибрала назви для екзопланети і зірки в сузір'ї Персея. Звичайно ж, назви досить патріотичні, так що точно сподобаються більшості українців.

Космос
Космос

Понад 100 країн світу обирали свої імена для космічних об'єктів, назви яких раніше складалися тільки з букв і цифр. Україна для зірки HAT-P-15 вибрала ім'я Надія, а для екзопланети - Тризуб.

Звичайно, нові імена зможуть стати повноцінними назвами космічних тіл, але ось цифрова нумерація все ж залишиться, і це було зроблено для спрощення вивчення космосу.

космос
космос

Популярні новини зараз
Повістки поштою: хто точно не отримає запрошення у ТЦК Державну допомогу скасують з 1 жовтня: кого залишать без грошей Новий порядок мобілізації: багатьох чоловіків перестануть "бусифікувати" ТЦК Соціальна допомога за новими правилами: платитимуть тим, хто раніше і не сподівався
Показати ще

Нагадаємо, що компанія Microsoft вирішила здивувати публіку, змінивши дизайн легендарної Windows 10. Зміни стосуються тільки зовнішнього вигляду інтерфейсу.

Як повідомляв Знай.uа компанія Xiaomi представила розумну розетку для дому з цінником в 11 доларів. Розетка вміє управляти іншими розумними гаджетами для дому за допомогою бездротової мережі.

Також Знай.uа писав, що компанія Apple нахабно обдурила користувачів. Начинку від Mac Pro продають за 1200 доларів, у той час як окремо компоненти сторонніх магазинах продають за 300 доларів.