Хоча ніщо не триває вічно, схоже, економічної та технологічної війни між США і Китаєм немає кінця. На черговій прес-конференції 18 грудня прес-секретар Міністерства закордонних справ Китаю повідомило, що “Ми знаємо, що уряд Сполучених Штатів, особливо Міністерство торгівлі США, вдосконалює правила про обмеження США на експорт передових технологій в Китай, які включають квантові обчислення, 3D-друк і інші технології. Як ви це прокоментуєте?”.

Прапор Китаю, фото - Washington Post
Прапор Китаю, фото - Washington Post

У відповідь Ген Шуан сказав: “Я бачив відповідні звіти. Китай рішуче виступає проти узагальнення концепції національної безпеки США, зловживання заходами експортного контролю, а також втручання і обмеження нормальних обмінів та співпраці між підприємствами. Ми закликаємо Сполучені Штати зробити більше для розвитку взаємної довіри і співробітництва між Китаєм і Сполученими Штатами, а не навпаки”.

фото Getty Images
Дональд Трамп, президент США \\ фото Getty Images

Він також додав, що Сполучені Штати не повинні думати, що США обмеження на експорт передових технологій в Китай можуть перешкодити китайським науково-технічних інновацій і затримати розвиток і прогрес Китаю.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу
Показати ще

У Китаю зазначили, що на ситуацію в країні рішення США не особливо вплине. Подивимося, чим це закінчиться.

Нагадаємо, що компанія Google закликає користувачів видалити браузер Chrome. Компанія випустила невдале оновлення системи, яке видаляє дані користувачів.

Як повідомляв Знай.uа хакери знайшли нову уразливість в WhatsApp. Популярний додатки знову зламали хакери, які можуть вкрасти особисті дані мільйонів користувачів.

Також Знай.uа писав, що компанія Xiaomi представила крутий чайник за копійки. Він отримав стильний дизайн, а також непогані характеристики і обсяг.