На днях астронавт NASA Христина Кох, яка зараз працює на борту Міжнародної комічної станції, на своїй сторінці в соцмережі Twitter опублікувала нереально красивий кадр, зроблений з космосу.

Так, на фотографії зображено найвищу гору в світі Еверест (Джомолунгма).

"Нарешті знайшла Еверест через ілюмінатор. А ви зможете?", - іронічно підписала знімок Христина Кох.

Довідка. Еверест – це найвища вершина Землі, її висота становить 8848 метрів над рівнем моря. Вона знаходиться в Гімалаях у хребті Махалангур-Химал, по якому проходить кордон Непалу і Тибетського автономного району (Китай).

Нагадаємо, в північній частині Афарської улоговини знаходиться місце, яке вчені називають геологічною депресією, а місцеві називають Диявольською впадиною.

Як повідомляв портал Знай.uа, NASA офіційно підтвердила наявність на Європі водяного пари. Ймовірно, під крижаною поверхнею супутника Юпітера ховається величезний рідкий океан води.

Також портал Знай.uа писав, що в єгипетській пустелі є унікальний пам'ятник палеонтології Ваді аль-Хитан, який також називають "Долина китів". Щорічно туристи приїжджають у Долину, щоб побачити викопні рештки прадавніх китів, які жили понад 40 мільйонів років тому.