На території Лаосу фахівці знайшли сліди гігантського двадцатикилометрового кратера, який виник близько 780 тисяч років тому в результаті падіння великого астероїда. Можливо саме він і став причиною вимирання динозаврів, але це вченими ще доведеться довести.

Гігантський астероїд максимально наблизиться до Землі
Гігантський астероїд максимально наблизиться до Землі

Про це повідомляється в статті, опублікованій в науковому журналі PNAS.

Відкриття нових кратерів – велика подія для геологів, оскільки поверхня Землі постійно змінюється і на планеті майже немає слідів падіння великих астероїдів, здатних знищити життя.

падіння астероїду
падіння астероїду

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Втім, вчені протягом 10 років шукали місце виникнення кратера, і виявили цілих 20 місць, які можуть бути потенційними кратерами.

Нагадаємо, що експерти розповіли прогнози на 2020 рік. Аналітики заявили, що в 2020 році помітно подорожчають розумні телевізори, приблизно на 20 відсотків.

Як повідомляв Знай.uа нові смартфони від Xiaomi отримають революційну зарядку. Їх можна буде зарядити всього лише за 30 хвилин.

Також Знай.uа писав, що в мережі показали новий дизайн Windows 10,, який ніколи не з'явиться в мережі, і ось чому.