В мережі почали обговорювати “новорічний вірус” від WhatsApp. Це дуже банальна афера, але, враховуючи святковий період, вона може виявитися більш ефективною, ніж зазвичай.

WhatsApp
WhatsApp

Це повідомлення, що містять посилання на веб-сторінки, заражені вірусами. Слідуючи цим посиланням, ви можете поставити під загрозу цілісність вашого смартфона або комп'ютера. Крім того, ви будете піддаватися інвазивної рекламі і будете змушені надавати конфіденційні особисті дані або реєструватися для небажаних послуг підписки. Посилання зазвичай замасковані під привітання. Щоб прочитати їх, ви повинні натиснути на посилання, прикріплені до нього.

Тому правильно вказати, що так званий новорічний вірус - це дешева афера, що розповсюджується через WhatsApp. Тим не менш, Whatsapp є самим популярним клієнтом для обміну повідомленнями, тому таким шахраям легше заробити в ньому. Очевидно, що рада НЕ слідувати за посиланням і, можливо, заблокувати відправника.

WhatsApp
WhatsApp

Популярні новини зараз
В Україні знову індексують пенсії: цифри та прогнози "За день виконують норму в 2-3 місяці": ТЦК знайшли "золоту жилу" для мобілізації Росія готує ґрунт для масового блекауту: "Це фактично підготовка" Зупинили працівники ТЦК: що робити, щоб не мобілізували прямо з вулиці
Показати ще

Нагадаємо, що в мережу злили фото безрамочного телевізора від Samsung. Новинка точно сподобається публіці, адже цей телевізор отримає крутий дизайн і футуристичний вигляд.

Як повідомляв Знай.uа смартфони Xiaomi Mi 10 і Xiaomi Mi 10 Pro покажуть одночасно, а їх вихід запланований на початок цього року, так що чекати залишилося недовго.

Також Знай.uа писав, що компанія Huawei розповіла про свої майбутні плани. Компанія зосередиться на створенні власної екосистеми на заміну Google.