Зростаюча кількість пластикових відходів досить давно хвилює суспільство, проте вчені поки практично не досліджували можливі типи їх біорозкладу. Схоже, вчені знайшли досить простий спосіб знизити забруднення навколишнього середовища, і ось як.

Пластик
Пластик

Мікроби в гумінових озерах створюють омега-3 жирні кислоти з микропластика. До такого висновку прийшли біологи з Університету Ювяскюля у Фінляндії, які спеціально використовували маркування ізотопами вуглецю, щоб стежити за рухом поліетилену в харчовому ланцюжку.

Пластик
Пластик

Виявилося, що мікроби, які проживають в гумінових озерах, можуть перетворювати пластичний вуглець в корисні жирні кислоти - омега-3 і омега-6. Іншими словами, на Землі є мікроорганізми, які можуть знищувати пластик природним шляхом, що сильно спрощує завдання з очищення планети від сміття.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Нагадаємо, що в мережу злили живі фото PlayStation 5, яку представлять публіці в середині 2020 року. Відзначимо, що початок передзамовлень заплановано на березень цього року.

Як повідомляв Знай.uа у мережу злили фото майбутнього флагмана 2020 року OnePlus 8 Lite. Інсайдери впевнені, що це бюджетна модифікація потужного смартфона, який покажуть вже на початку 2020 року.

Також Знай.uа писав про найбільш очікуваних іграх січень 2020 року. Ці ігри допоможуть геймерам провести зиму весело.