У польщі виявили стародавню зброю. Більше того, - каже Єжи Семашко, археолог з районного музею в Сувалках, - це місце ніколи не використовувалася для сільського господарства. Завдяки цьому збереглося надзвичайно велика кількість артефактів, включаючи зброю та прикраси.

Знайдена зброя, nv

Заради знахідки археологи не дають точного місця розташування. Вони повідомляють, однак, що це місце було виявлено так званим мисливцем за скарбами, знищують велику частину некрополя.

Частина кладовища досі не досліджена. Але, як каже Єжи Семашко, завдяки знахідці Сувальский районний музей став власником найбільшої в світі колекції йотвингских пам'яток.

Археолог оголошує про спеціальній виставці в наступному році в Сувалках, де будуть представлені знайдені об'єкти.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадуємо, що йотвинцы - вимерлі прибалти, лінгвістично пов'язані з Пруссією, литовцями та латишами. У ранньому середньовіччі центром Яхвея була Сувалская область, назва якої походить від племені Етвянов Судауи.

Нагадаємо, що смартфон Samsung Galaxy S20 отримає круту начинку, в тому числі і екран, який зробить цей флагман лідером на ринку.

Як повідомляв Знай.uа компанія Xiaomi представила електроплиту, яка отримала купу крутих функцій, а ціна складає всього лише 220 доларів.

Також Знай.uа писав про першому ігровому смартфоні з потрійною камерою, що досить рідкісне явище.