У середу Apple оголосила, що з моменту запуску App Store в 2008 році сервіс приніс розробникам дохід у розмірі 155 мільярдів доларів. Згідно аналізу ЗМІ, заснованого на тому, що розробники отримують 70% частки продажів додатків, це означає, що загальні продажі App Store в 2019 році досягли 50 мільярдів доларів і принесли Apple дохід у розмірі близько 15 мільярдів доларів.

App Store
App Store

Apple не розкриває загальний річний дохід свого App Store. Проте з 2013 року Apple публікує статистику в App Store кожен січень, включаючи загальну суму, виплачену розробникам. Розробники отримують 70% від покупної ціни додатки в App Store, збільшившись до 85% за другий рік підписки. З допомогою цієї інформації загальний дохід App Store можна оцінити за сумою, виплаченою розробнику.

App Store
App Store

Згідно зі статистичними даними Apple, в 2019 році компанія заплатила розробникам 35 мільярдів доларів. Це означає, що загальний обсяг продажів App Store становить 50 мільярдів доларів. З обсягом продажів App Store в 50 мільярдів доларів в рік, він займає 64-е місце в рейтингу Fortune 500, випереджаючи Cisco і поступаючись Morgan Stanley. Тим не менш, зростання App Store сповільнюється. У 2019 році Apple виплатила розробникам 35 мільярдів доларів, що всього на 2,9% вище, ніж 34 мільярди доларів в 2018 році, що є значним уповільненням порівняно з 30% збільшенням витрат в 2017 році.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадаємо, що компанія Porsche представила незвичайну іграшку свого автомобіля за 30 доларів. Відмінний подарунок для фанатів компанії.

Як повідомляв Знай.uа компанія Samsung представить безрамковий телевізор, який отримає купу крутих функцій, а також позбудеться рамок навколо дисплея.

Також Знай.uа повідомляв про Samsung, яка зробила віртуальну клавіатуру за допомогою столу і фронтальної камери.