Невдачею завершився дебютний експеримент компанії-резидента Сколково “Поп-тих” за створення штучного інтелекту. Схоже, штучний інтелект виявився набагато розумніші за своїх творців, і ось чому.

штучний інтелект
штучний інтелект

Замовником проекту виступило міністерство соціальної політики, попросившее влітку цього року розробити унікальну програму за типом живого співрозмовника для громадян. Новий бот Василь повинен був відповідати на всі запитання людей, і займати при цьому патріотичну позицію. Завданням бота було видача порад, як заощадити або спростити деякі дії.

штучний інтелект
штучний інтелект

Несподіваний казус стався на презентації Василя під час дня відкритих дверей у міністерстві соціальної політики. Чиновники дозволили громадянам звернутися до штучного інтелекту. Під час одного із запитань на тему, як прожити в місяць на 12 тисяч рублів, механізм дав збій і порадив який запитав терміново тікати з країни. Схоже, шансів на виживання стало набагато менше, особливо, якщо проживати на 4700 гривень в Росії.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Нагадаємо, що компанія Porsche представила незвичайну іграшку свого автомобіля за 30 доларів. Відмінний подарунок для фанатів компанії.

Як повідомляв Знай.uа компанія Samsung представить безрамковий телевізор, який отримає купу крутих функцій, а також позбудеться рамок навколо дисплея.

Також Знай.uа повідомляв про Samsung, яка зробила віртуальну клавіатуру за допомогою столу і фронтальної камери.