Американська компанія з виготовлення автомобілів Tesla стала найдорожчим автовиробником в історії США за капіталізацією на біржі.

Ринкова вартість компанії досягла 89 мільярдів доларів, що перевищило вартість автовиробників Ford та General Motors разом взятих, повідомляє Reuters.

Тільки за підсумками торгів 8 січня вартість паперів Tesla на біржі NASDAQ піднялася майже на 5% (з початку року на 17,6%), в результаті її капіталізація склала $88,7 млрд, тоді як вартість GM становила близько $50 млрд, а Ford — $37 млрд.

Ілон Маск, Tesla
Ілон Маск, Tesla

Після відкриття торгів у четвер, 9 січня, вартість паперів компанії знизилася. Однак до 19:00 Tesla досягнула позначки $87,8 млрд. Та перше місце по капіталізації утримує Toyota з сумою 230 мільйонів доларів США.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зазначимо, що вперше Tesla обійшла Ford за ринковою капіталізацією 3 квітня 2017 року, а вже 10 квітня її вартість перевищила капіталізацію GM.

Нагадаємо, в НБУ розповіли, коли українцям чекати на введення в обіг монет в 5 і 10 гривень. Крім того в Національному Банку України показали, як виглядають нові монети.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні зростуть штрафи для пішоходів: скільки доведеться платити порушникам у 2020.

Також портал Знай.ua писав, що з початку 2019 року курс національної валюти щодо американського долара виріс на 19%. Це дозволило гривні стати світовим лідером за темпами зміцнення.