Існує нове шпигунське ПЗ, яке загрожує користувачам Android. За словами дослідників з Trend Micro, в Google Play Store ховається шкідливе програмне забезпечення, здатне шпигувати за всіма вашими повідомленнями в Facebook, Gmail або навіть в Outlook. Вірус уже був виявлений в коді трьох додатків, доступних в магазині. Щоб зібрати особисті дані своїх жертв, шкідлива програма використовує декілька вразливостей безпеки.

Google Play
Google Play

“Ми виявили три шкідливих додатків в магазині Google Play”, - повідомляє Trend Micro у своєму блозі 6 січня 2020 року. Після розслідування дослідники виявили наявність шпигунських програм, єдиною метою яких є “збір інформації про користувачів”. Ймовірно, це буде робота SideWinder, групи небезпечних піратів, що діють з 2012 року. В останні роки вони в основному відрізнялися у зломі військових організацій.

Назви додатків:

  • Camero
  • FileCrypt
  • CallCam

Google Play
Google Play

Популярні новини зараз
Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Нагадаємо, що компанія Samsung “позичила” логотип Apple заради своєї нової функції, однак, іконки технологій дуже схожі. Схоже, Samsung вирішила не морочитися.

Як повідомляв Знай.uа компанія Sony представила оновлений логотип PlayStation 5, але нічого революційного компанія так і не показала.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Samsung відзвітувала за продажу гнучкого смартфона. Судячи з усього, продажі перевершили всі очікування.