Дослідники з Університету Торонто розробили сверхэластичный, прозорий і автономний датчик, який реєструє складні відчуття шкіри людини.

Вчені, Lenta
Вчені, Lenta

Дослідники вважають, що інноваційні властивості AISkin, що отримали назву штучної іонної шкіри, або AISkin, можуть призвести до майбутніх досягнень в області носимой електроніки, особистої гігієни та робототехніки.

“Оскільки це гідрогель, він недорогий і біосумісний - його можна наносити на шкіру без будь-яких токсичних ефектів. Він також дуже липкий і не відвалюється, тому у цього матеріалу так багато можливостей”, - професор Синню Лю , чия лабораторія орієнтована на виникаючі області іонної шкіри і м'яких робототехніки.

вчений
вчений

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Клей AISkin виготовлений з двох протилежно заряджених листів растягиваемых речовин, відомих як гідрогелі. При накладенні негативних і позитивних іонів, дослідники створюють те, що вони називають “чутливим з'єднанням” на поверхні гелю.

Нагадаємо, що компанія Samsung “позичила” логотип Apple заради своєї нової функції, однак, іконки технологій дуже схожі. Схоже, Samsung вирішила не морочитися.

Як повідомляв Знай.uа компанія Sony представила оновлений логотип PlayStation 5, але нічого революційного компанія так і не показала.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Samsung відзвітувала за продажу гнучкого смартфона. Судячи з усього, продажі перевершили всі очікування.