Кілька днів тому повідомлення на Android-форумі Reddit стривожила всіх. У них стверджувалося, що китайські шпигунські програми встановлені на всі телефони Samsung. Хоча автор визнав, що позов сенсаційний, але він стверджував, що це правда.

Samsung Galaxy Note 10,Pocket-lint
Samsung Galaxy Note 10,Pocket-lint

Проблема, про яку йдеться в повідомленні, пов'язана з додатком Samsung Care Device, яке попередньо встановлено як частина реалізації Android компанії, яку не можна видалити. Користувач, який розмістив повідомлення у Reddit, виявив дивний вихідний трафік з сканера пристроїв Care Device, який шукає непотрібні файли, які можна видалити, щоб звільнити місце.

Цей сканер відправляв дані назад на китайські домени - і оскільки сканерів сховища зазвичай потрібен доступ до всіх файлів на вашому комп'ютері, дані можуть включати в себе майже все. Тим не менш, негайне пояснення в пості не було повністю обнадійливим.

Samsung Galaxy Note 10
Samsung Galaxy Note 10

Популярні новини зараз
Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Утиліта сканера була створена у співпраці з Qihoo 360, але не було ясно, які дані рушали назад до Qihoo і чому, з-за чого Redditor позначив їх як шпигунські програми. Тим не менше, Samsung каже, що правда менш серйозна, ніж здається.

Південнокорейський гігант говорить, що єдиними даними, відправляються назад в Qihoo, є загальна інформація, необхідна для оптимізації сховища, яка зазвичай включає в себе, крім інших, найменування версії ОС, моделі телефону і ємності сховища.

Нагадаємо, що компанія Samsung “позичила” логотип Apple заради своєї нової функції, однак, іконки технологій дуже схожі. Схоже, Samsung вирішила не морочитися.

Як повідомляв Знай.uа компанія Sony представила оновлений логотип PlayStation 5, але нічого революційного компанія так і не показала.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Samsung відзвітувала за продажу гнучкого смартфона. Судячи з усього, продажі перевершили всі очікування.