Вчені з Університету Вілланова у США повідомили про найбільш придатні для життя планети. Виявилося, що вони повинні обертатися навколо зірок К-класу, які мають оранжевий колір і температуру 3500-5000 кельвінів. Про це пише Science Alert.

Так, астрономи проаналізували 30-річні спостереження за зірками, які належали різним спектральним класам, від F-класу (біло-жовті зірки) до червоних карликів.

Рентгенівське та ультрафіолетове випромінювання, що випускається світилами, показало, що зона населеності навколо зірок К-класу менше, ніж у зірок сонячного типу. При цьому вони зустрічаються набагато частіше.

Фахівці з'ясували, що близько тисячі помаранчевих зірок знаходяться в межах ста світлових років від Землі. Тривалість життя К-класу оцінюється в 25-80 мільярдів років, і вони набагато спокійніше червоних карликів, на яких часто відбуваються спалахи. Відомо, що одна з таких зірок – Kepler-442 – має кам'янисту планету Kepler-442b, розташовану в зоні населеності.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Помаранчеві зірки трохи тепліші за червоних карликів (зірки М-класу) і трохи холодніші за зірок сонячного типу (зірки G-класу).

Нагадаємо, що стажист NASA відкрив нову планету, яка обертається навколо двох зірок.

Як повідомляв портал Знай.uа, в мережі показали максимально точний знімок Місяця, який зробили з сотень тисяч інших фото.

Також портал Знай.uа писав, що поступове зникнення води відбувається у верхній атмосфері Марса.