Зоряний пил, який сформувався понад 5 мільярдів років тому, задовго до народження Землі і Сонця, був виявлений в метеориті, що впав в Австралії, що зробило його найстаришім з відомих твердих матеріалів на планеті.

Космос, фото: versiya.info
Космос, фото: versiya.info

Крихітні гранули зоряного пилу, що випускаються стародавніми зірками по мірі їх закінчення, розкривають підказки про те, як зірки утворилися в Чумацькому Шляху. Метеорит накопичував зоряній пил протягом мільярдів років, які він провів у космосі, перш ніж впав на Землю біля міста Мерчісон, Австралія, в 1969 році.

Космос
Космос

“Це тверді зразки зірок, справжний зоряний пил”, - сказав Філіп Хек, провідний автор дослідження частинок і куратор Польового музею в Чикаго, який придбав найбільші шматки метеорита Мерчісон. “Це найстаріші тверді матеріали з коли-небудь знайдених, і вони розповідають нам про те, як зірки утворилися в нашій галактиці”.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нагадаємо, що інсайдер назвав ключові особливості iPhone SE 2. Зазначимо, що смартфон отримає достатньо великий екран, а розміри самого смартфона можна порівняти з iPhone 8, який сподобався публіці.

Як повідомляв Знай.uа, компанію Apple змусять відмовитися від використання Lightning у своїх смартфонах і планшетах. Компанії доведеться користуватися USB Type-C.

Також Знай.uа повідомляв, що інсайдер раскріл характеристики майбутніх Samsung Galaxy S20, які отримають величезну кількість оперативної пам'яті.