Раніше на цьому тижні Apple зіткнулася з негативною реакцією з боку правоохоронних органів в США. У понеділок (13 січня 2020 року) відбулася прес-конференція, присвячена стрільбі на військово-морській базі США у Флориді, яка з тих пір вважається терористичним актом.

Caviar iPhone 11 pro
Caviar iPhone 11 pro

За повідомленнями, генеральний прокурор Вільям Бар і заступник директора ФБР Девід Bowditch повідомили, що Apple відмовилася розблокувати два айфона, які належали Мохаммеду Саїду Альшамрани. Терорист був військовим стажистом із Саудівської Аравії, який брав участь у міжнародній програмі військової підготовки і напав на військово-морську базу.

iPhone 12
iPhone 12

Історично Apple завжди відхиляла прохання місцевих і міжнародних правоохоронних органів, які просили розблокувати смартфон. Основною причиною цього є конфіденційність користувачів величезного числа клієнтів. На прес-конференції Генеральний прокурор направив своє послання Apple та іншим технологічним фірмам, щоб вони надали повну допомогу і співробітництво, як тільки суд встановить можливу причину незаконної діяльності.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Цей інцидент також підняв дискусію про те, де технічні гіганти по всьому світу проводять грань між конфіденційністю користувачів і цифровими доказами тюремного ув'язнення.

Нагадаємо, що інсайдер назвав ключові особливості iPhone SE 2. Зазначимо, що смартфон отримає достатньо великий екран, а розміри самого смартфона можна порівняти з iPhone 8, який сподобався публіці.

Як повідомляв Знай.uа, компанію Apple змусять відмовитися від використання Lightning у своїх смартфонах і планшетах. Компанії доведеться користуватися USB Type-C.

Також Знай.uа повідомляв, що інсайдер раскріл характеристики майбутніх Samsung Galaxy S20, які отримають величезну кількість оперативної пам'яті.