Майже 2000 років тому, коли римляни правили Єгиптом, жінка по імені Деметрія була похована у чудово прикрашеному катакомбі в Саккарі в Єгипті.

Різьблення стіні, знайдена в підземній гробниці, мабуть, зображає Деметрія, одягнену в вишукане плаття з виноградом.

Знахідка в Єгипті, livescience

Єгипетсько-японська команда на чолі з Нозомо Каваї, професором археології в Університеті Канадзава в Японії, виявила катакомбу на місці в Саккарі, великому могильнику, який служив некрополем для королівської сім'ї та інших чиновників у першій столиці Єгипту, Мемфіс.

Міністерство старожитностей Єгипту оголосило про виявлення 5 листопада в заяві.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Археологи, фото: РГ
Археологи, фото: РГ

Грецький напис на різьбі, на якій зображений Деметрія з домашнім тваринам, говорить: “Димитрія, дочка Менелая, внучка Аміаку, гідна, прощай”, - вважає Багналл, заслужений професор стародавньої історії в Нью-Йоркському університеті. Досить унікальна знахідка в своєму роді.

Нагадаємо, що компанія Oppo запатентувала унікальний дизайн смартфона. Такого зовнішнього вигляду девайса ви ще точно не бачили.

Як повідомляв Знай.uа компанія Apple запатентувала ноутбук MacBook з сенсорним дисплеєм. Новинка може похвалитися наявністю дисплея, який може виконувати дії за допомогою жестів.

Також Знай.uа повідомляв, що оновлення ОС для AirPods Pro вивело з ладу навушники. Користувачі масово скаржаться на несправність роботи технології шумозаглушення.