Мікроскопічні шматочки пластику були виявлені в самих віддалених місцях, від глибин океану до арктичного льоду - і в наших тілах, коли ми вдихаємо і їмо микропластик, і п'ємо воду, наповнену пластиком, кожен день.

Пластик
Пластик

Недавнє дослідження WWF International показало, що люди можуть вживати еквівалент пластикової картки в тиждень в основному з питної води і їжі.

Агентство Reuters використовувало результати дослідження, щоб проілюструвати, як насправді виглядає це кількість пластику в різні періоди часу.

забруднення планети пластиком
забруднення планети пластиком

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Виробництво пластмас помітно зросла за останні 50 років, що призвело до широкого використання недорогих одноразових виробів, які чинять руйнівний вплив на навколишнє середовище, захаращують пляжі і душать морських мешканців.

Пластик не розкладається. Замість цього він розпадається на більш дрібні шматочки і в кінцевому підсумку перебуває всюди, в тому числі в харчового ланцюга.

Експерти відзначили, що за життя середньостатистичний людина вживає близько 20 кг пластику.

Нагадаємо, що компанія Oppo запатентувала унікальний дизайн смартфона. Такого зовнішнього вигляду девайса ви ще точно не бачили.

Як повідомляв Знай.uа компанія Apple запатентувала ноутбук MacBook з сенсорним дисплеєм. Новинка може похвалитися наявністю дисплея, який може виконувати дії за допомогою жестів.

Також Знай.uа повідомляв, що оновлення ОС для AirPods Pro вивело з ладу навушники. Користувачі масово скаржаться на несправність роботи технології шумозаглушення.