Підприємство "Меридіан" ім. Корольова, яке входить до складу державного концерну "Укроборонпром", презентував українським військовим власну розробку – квадрокоптер "Берегиня" для розвідувальних операцій. Тепер у нас є наворочений квадрокоптер, який дозволить мінімізувати ризик для військових у гарячих точках або на полі бою.

Берегиня, segodnya

"Берегиня" – перший військовий квадрокоптер вітчизняного виробництва. Його рама надрукована з карбону з допомогою 3D принтера, вага – до 2 кг. Саме карбон дозволить квадрокоптеру бути легким, міцним, і в той же час довговічним.

Час повного розгортання комплексу, за умови підготовки операторів, – до 2 хвилин, заміна акумулятора – до 1 хвилини. Безпілотник за 3 секунди набирає висоту 100 метрів. При швидкості вітру 20 м/с (тропічний шторм) в ручному режимі ним можна управляти без обмежень. Новинка має широкий спектр застосувань крім військових дій і цілей.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, що компанія Huawei знайшла заміну сервісів Google. На цей раз компанія хоче створити свої сервіси, які зможуть виконувати вс необхідні дії для створення цілої екосистеми сервісів для смартфонів власного виробництва.

Як повідомляв Знай.uа компанія Google вирішила порадувати користувачів унікальним оновленням для мобільної версії браузера Google Chrome.

Також Знай.uа повідомляв, що в мережі знайшли згадку про Android R, який з'явиться на майбутніх смартфонах. Правда, коли новинка з'явиться на ринку - невідомо.