Коли ви встановлюєте антивірус на свій комп'ютер, ви очікуєте, що він захистить вашу конфіденційність від зовнішніх загроз. Однак, якщо ви використовували антивірус Avast, ви, ймовірно, поділилися більшою приватною інформацією, ніж можете собі уявити.

Смартфони з вірусами
Смартфони з вірусами

Avast - антивірусне програмне забезпечення чеської фірми Avast Software, розроблене на початку 1990-х років. Його частка на ринку становить 21,4% і є найбільш широко використовуваним безкоштовним антивірусним програмним забезпеченням у світі. Е

Спільне розслідування зарубіжних ЗМІ виявило, що Avast, AVG володіє, скомпилировала активність користувачів в Інтернеті і продала її третім сторонам. Зібрана інформація була відправлена назад в Jumpshot, дочірню компанію Avast, яка продала ці дані своїм клієнтам.

смартфон Samsung
смартфон Samsung

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Avast стверджує, що має більш 435 мільйонів активних користувачів на місяць. Поряд з цим, Jumpshot стверджує, що має дані з більш ніж 100 мільйонів пристроїв. Avast збирає дані від користувачів, які дали свою згоду, але більшість користувачів не знали, що Avast продавав їх історію переглядів. Це піднімає питання про те, як згоду було запитано.

Нагадаємо, що компанія Google вирішила створити аналогічне додаток AirDrop, але для смартфонів Android. Це додаток дозволить передавати дані між смартфонами максимально зручним способом.

Як повідомляв Знай.uа компанія Apple готова представити новинку iPhone 9. Інсайдери повідомляють, що новинка з'явиться на публіці вже в березні цього року.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Microsoft випустила останнє оновлення для WIndows 7. Компанія відмовилася від підтримки цієї легендарної ОС.