У вівторок Facebook представила новий інструмент, який дозволяє користувачам бачити, скільки і які дані знаходяться в загальному доступі. Інструмент “Off-Facebook Activity” був оголошений в блозі компанії, написаному засновником і генеральним директором Марком Цукербергом, як спосіб надати користувачам “більший контроль” над їх конфіденційністю.

Facebook
Facebook

“На сьогоднішній день наш інструмент “Активність поза мережі Facebook” доступний людям на Facebook по всьому світу”, - написав Цукерберг. “Інші компанії відправляють нам інформацію про вашу діяльність на своїх сайтах, і ми використовуємо цю інформацію, щоб показувати вам потрібні вам оголошення. Тепер ви можете переглянути зведену інформацію і видалити її зі своєї облікового запису, якщо хочете”.

Завдяки новому інструменту близько 2 мільярдів користувачів Facebook можуть отримати доступ до списку веб-сайтів і додатків, які поділилися своєю інформацією з сайтом. Потім користувачі можуть завантажувати і переглядати інформацію, зібрану на них. Це безліч персональних даних може допомогти користувачам зрозуміти, як і чому Facebook і інші великі компанії, що займаються даними, націлені на них.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

збій в роботі Facebook
збій в роботі Facebook

Нагадаємо, що компанія Google вирішила створити аналогічне додаток AirDrop, але для смартфонів Android. Це додаток дозволить передавати дані між смартфонами максимально зручним способом.

Як повідомляв Знай.uа компанія Apple готова представити новинку iPhone 9. Інсайдери повідомляють, що новинка з'явиться на публіці вже в березні цього року.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Microsoft випустила останнє оновлення для WIndows 7. Компанія відмовилася від підтримки цієї легендарної ОС.