Коли ви встановлюєте антивірус на свій комп'ютер, ви очікуєте, що він захистить вашу конфіденційність від зовнішніх загроз. Однак, якщо ви використовували антивірус Avast, ви, ймовірно, поділилися більшою приватною інформацією, ніж можете собі уявити.

Смартфони з вірусами
Смартфони з вірусами

Avast - антивірусне програмне забезпечення чеської фірми Avast Software, розроблене на початку 1990-х років. Його частка на ринку становить 21,4% і є найбільш широко використовуваним безкоштовним антивірусним програмним забезпеченням у світі. Е

Спільне розслідування зарубіжних ЗМІ виявило, що Avast, AVG володіє, скомпилировала активність користувачів в Інтернеті і продала її третім сторонам. Зібрана інформація була відправлена назад в Jumpshot, дочірню компанію Avast, яка продала ці дані своїм клієнтам.

смартфон Samsung
смартфон Samsung

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Avast стверджує, що має більш 435 мільйонів активних користувачів на місяць. Поряд з цим, Jumpshot стверджує, що має дані з більш ніж 100 мільйонів пристроїв. Avast збирає дані від користувачів, які дали свою згоду, але більшість користувачів не знали, що Avast продавав їх історію переглядів. Це піднімає питання про те, як згоду було запитано.

Нагадаємо, що компанія Toyota припиняє виробництво авто. Причиною цього рішення стало поширення коронавіруса, з-за якого поставки деталей

Як повідомляв Знай.uа компанія Alibaba запатентувала власний гнучкий смартфон. В теорії компанія може випустити цей девайс, тим самим заявивши про себе на ринку смартфонів.

Також Знай.uа повідомляв, що відомий антивірус злив дані мільйонів користувачів стороннім компаніям. Звичайно ж, мова йде про конфіденційної інформації користувачів.