Могили кількох первосвящеників були виявлені в Єгипті.

у своєму повідомленні У Facebook міністерство туризму і старожитностей Єгипту пояснило, що кілька общинних гробниць первосвящеників були виявлені в селі Туна-ель-Габала, недалеко від міста Мінья в долині Нілу в центральній частині Єгипту. Район представляє собою великий археологічний пам'ятник на краю західної пустелі.

Гробниці священиків, gizchina

Було виявлено близько 16 гробниць з 20 саркофагами і п'ятьма дерев'яними трунами. Експерти повідомили, що могили, ймовірно, належали первосвященикам Тота, давньоєгипетського бога писемності та мудрості, серед інших високопоставлених чиновників. Також були виявлені сотні амулетів і 10 000 синіх похоронних статуй, відомих як статуетки ушабти, які є світильниками в стародавніх гробницях цього району. Кришки саркофага відлиті в людські фігури, схожі на мумії.

Єгипетські страти
Єгипетські страти

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Єгипет продовжує розкривати нові аспекти своєї багатої історії. Наприклад, в минулому році археологи виявили стародавнє кладовище поруч зі знаменитими пірамідами в Гізі, неподалік від Каїра.

Нагадаємо, що компанія Samsung готова випустити в цьому році відразу кілька гнучких смартфонів. Правда, новинки покажуть ближче до літа 2020 року.

Як повідомляв Знай.uа, месенджер WhatsApp обзаведеться корисною функцією. Тепер можна перераховувати гроші іншим користувачам, що сильно спростить життя.

Також Знай.uа повідомляв, що в мережі показали нові емодзі, які з'являться у всіх сучасних смартфонах світу, включаючи Android і iOS.