Google Play Store часто зустрічаються шкідливі програми, і для їх пошуку потрібно багато роботи. Таких програм було близько 24, і на даний момент їх більше немає в Google Play Store, але до видалення вже було 382 мільйони завантажень. “Ми серйозно ставимося до повідомлень про порушення безпеки та конфіденційності”, - сказав Google кореспонденту Forbes Заку Доффману. “Якщо ми виявимо, що поведінка порушує нашу політику, ми зробимо дії”.

Шкідливі програми, gizchina

Один з додатків, Hi Security, запитує “занадто багато” можливостей у власника смартфона. Після серії розслідувань було встановлено, що додатки пов'язані з Shenzhen HAWK.

Shenzhen HAWK є дочірньою компанією TCL Corporation, величезної і частково державної китайської електронної корпорації. Це не перший звіт про причетність TCL до шкідливим програмам.

play market
play market

Популярні новини зараз
"Уникнути відключень - неможливо": якими будуть графіки взимку В Україні знову індексують пенсії: цифри та прогнози Повістки поштою: хто точно не отримає запрошення у ТЦК Українцям заблокують банківські рахунки: хто перший втратить гроші
Показати ще

Нагадаємо, що компанія Apple запатентувала унікальний смартфон з гнучким екраном. На відміну від уже існуючих моделей, компанія виправила головну проблему гнучкого екрану - місце вигину.

Як повідомляв Знай.uа компанія Sony створила новий сайт для PlayStation 5. Однак, можна тільки підписатися на новини, навіть попереднє замовлення можна зробити. Втім, незабаром ми дізнаємося про новинку трохи більше.

Також Знай.uа повідомляв, що нова версія Google Chrome 80 готова порадувати публіку, так як сайти тепер не зможуть збирати особисту інформацію про користувачів.