Як повідомляє Reuters, китайські компанії Xiaomi, Huawei, OPPO і VIVO спільно працюють над створенням платформи, яка дозволить розробникам за межами Китаю завантажувати свої додатки в цей магазин.

Аналітики повідомляють, що цей крок спрямований на те, щоб кинути виклик домінуванню Google Play Market. Люди, знайомі з цим питанням, кажуть, що платформа, звана Global Developer Services Alliance (GDSA), призначена для того, щоб розробникам ігор, музики, фільмів і інших додатків було легше продавати свої програми за кордоном.

Huawei, фото foreignpolicy
Huawei, фото foreignpolicy

За словами аналітика Sensor Tower Кеті Вільямс, в 2019 році Google отримав близько 8,8 мільярдів доларів доходу від Google Play.

Xiaomi Redmi 7
Xiaomi Redmi 7

Популярні новини зараз
На українців чекають додаткові квитанції: комуналка ще більше випатрає гаманці В Україні знову індексують пенсії: цифри та прогнози Повістки поштою: хто точно не отримає запрошення у ТЦК Росія готує ґрунт для масового блекауту: "Це фактично підготовка"
Показати ще

Ніколь Пен, аналітик Canalys, сказала: “Створюючи цей альянс, кожна компанія буде прагнути використовувати переваги інших у різних регіонах завдяки сильній користувальницької базі Xiaomi в Індії, Vivo та Oppo в Південно-Східній Азії і Huawei в Європі”.

Дані IDC показують, що в четвертому кварталі 2019 року на ці чотири компанії довелося 40,1% світових поставок смартфонів.

Нагадаємо, що глава Microsoft назвав справжніх конкурентів для Xbox нового покоління. Однак, це не PlayStation і Nintendo. Мова йде про Google і Amazon, які теж впроваджують поняття як хмарний геймінг.

Як повідомляв Знай.uа компанія HTC зникне з ринку смартфонів. Схоже, компанія так і не змогла протриматися на плаву, так що виробництво смартфонів вже припинилося.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Xiaomi пожертвувала величезні гроші для боротьби з коронавірусом. Повідомляється, що компанія не тільки пожертвувала мільйони, але і продає ефективні маски для дітей і дорослих.