Американка Крістіна Кох NASA повернулася на Землю, завершивши найдовший космічний політ, який коли-небудь виконувала жінка. Астронавтка провела на Міжнародній космічній станції майже рік. Про це повідомляє DW.

Крістіна Кох

Так, у четвер, 6 лютого, у прямому ефірі "Роскосмос" показали, як капсула з американкою, італійським астронавтом Лукою Пармітано і російським космонавтом Олександром Скворцовим приземлилася на поле в Казахстані.

41-річна інженер з Мічигану вперше увійшла в історію космосу в жовтні 2019 року. Тоді вона разом з астронавткой Джесікою Меїр завершила перший в історії вихід у відкритий космос, здійснений жінками.

Крістіна Кох

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Кох піднялася на борт у березні 2019 року. Спочатку місія планувалася на 6 місяців, однак затягнулася майже до року.

У NASA заявили, що тривале перебування Кох дасть цінну інформацію про довгострокові наслідки космічних подорожей для жіночого організму. Також космічне агентство планує протягом 10 років побудувати постійну станцію на поверхні Місяця.

Крістіна Кох

Слід зазначити, що зараз загальний рекорд по тривалості польоту в космос утримує російський космонавт Валерій Поляков, який перебував на борту 437 днів. Астронавт NASA Скотт Келлі встановив загальний американський рекорд у 2016 році (340 днів).

Нагадаємо, що лікарі вперше вилікували серйозна недуга в космосі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", людство готове до випічки першого шоколадного печива в космосі.

Також "Знай.ua" писав, що астронавт з МКС зробив знімки пожеж в Австралії.