Засновник американської компанії Tesla Ілон Маск розповів про розробки ще однієї своєї компанії. Бізнесмен заявив, що його стартап Neuralink 2020 року продемонструє оновлення своєї технології інтерфейсу "мозок-комп'ютер".

Ілон Маск

Так, ще в липні 2019 року мільярдер заявив, що технологія вже була випробувана на мавпі, яка могла керувати комп'ютером за допомогою свого мозку. Тепер же Маск виступив у своєму блозі подробиці про розробках Neuralink.

"Глибокий вплив нейронних інтерфейсів із високою пропускною здатністю і високою точністю недооцінюється. Neuralink розробить це для людини вже цього року. Зачекайте, поки ви не побачите наступну версію. Порівняно з тим, що було представлено минулого року, це круто", - написав бізнесмен.

Також за словами Маска, це буде унікальний нейроинтерфейс для людей з пошкодженим мозком. Він сказав, що його довгострокова мета полягає в тому, щоб люди не відставали від штучного інтелекту.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Врешті-решт Neuralink замінить цілі пошкоджені в результаті нападу або нещасного випадку ділянки мозку. Хотілося би без зайвих захоплень, проте потенціал перетворить відновлення мозку і моторних функцій. І іншого шляху зробити це немає, я вважаю", - додав Маск.

Ілон Маск

Наголошується, що даний пристрій анонсують на презентації компанії, яка відбудеться вже цього літа.

Нагадаємо, що американський мільярдер і глава компаній Tesla і SpaceX Ілон Маск поринув у музику.

Як повідомляв портал "Знай.ua", засновник Tesla і ЅрасеХ Ілон Маск шукає співробітників для підрозділу AI Tesla через соцмережу Twitter.

Також "Знай.ua" писав, що Ілон Маск розповів, коли в усьому світі з'явиться безкоштовний інтернет.