Користувачі операційної система Windows 7 зіткнулися з новою помилкою, яка не дає перезавантажити чи вимкнути комп'ютер.

Про це повідомляють у соціальних мережах, а також на популярному сайті Reddit.

При спробі вимкнути комп'ютер, низка користувачів зіткнулася з повідомленням "У вас немає прав на вимикання цього комп'ютера" ("You don't have permission to shut down this computer"). Це робить неможливим стандартну процедуру завершення сеансу.

Помилка є особливо проблемною через те, що компанія Microsoft, розробник операційної системи, зупинила підтримку Windows 7 у січні цього року. Чи планують виправляти нововиявлений баг досі невідомо.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Один з користувачі сайту Reddit знайшов простий спосіб оминути проблему. Для цього необхідно створити ще одного користувача з правами адміністратора, залогінитися до нього, а потім перелогінитися на адміністратора, встановленого за замовчуванням. Після цього комп'ютер можна перезавантажити і вимкнути як зазвичай. Однак це рішення є недосконалим, оскільки процедуру доведеться виконувати по завершенні кожного сеансу.

Інший користувач Reddit іронічно зазначив, що існує і простіший спосіб вимкнути комп'ютер - за допомогою кнопки Power. Авжеж, такий сценарій загрожує втратою даних.

Нагадаємо, раніше Microsoft випустила оновлення Windows 10: головні зміни.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Microsoft відмовляється від монетизації Windows 10 заради користувачів.

Також "Знай.ua" писав, що Microsoft змусить користувачів Windows 7 відмовитися від ОС у 2020 році.