Дослідники з Університету Річмонда у США навчили групу з 17 щурів водити маленькі пластикові машини в обмін на шматочки зерна.

Керівник дослідження доктор Келлі Ламберт сказав, що щури відчували себе більш розслабленими під час виконання завдання, що може допомогти в розробці немедикаментозного лікування психічних захворювань.

Щури не повинні були здавати іспит з водіння в кінці дослідження.

Доктор Ламберт і її колеги побудували крихітний електричний автомобіль, прикріпивши прозору пластикову банку на алюмінієвій пластині, прикріпленою до коліс.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Щури в метро, фото: Вечірній Київ
Щури в метро, фото: Вечірній Київ

Потім банку - кабіні машини - нанизували мідний дріт, щоб сформувати три стрижня: ліворуч, праворуч і по центру.

Щоб вести машину, щур сиділа на алюмінієвій пластині і стосувалася мідного дроту.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Xiaomi показала, що всередині смартфона Xiaomi Mi 10. Крім клею, в ньому компактно розміщені 4 датчика камери, великий акумулятор і потужний процесор. Швидше за все, ремонтопридатність пристрої теж буде на висоті.

Як повідомляв Знай.uа компанія Sony закрила всі форуми для користувачів PlayStation. За заявою компанії, користувачі можуть обговорювати консолі в соцмережах, а форуми в 2020 році вже не є актуальним місцем для обговорення.

Також Знай.uа повідомляв, що чергове оновлення Windows видаляє дані користувачів. Microsoft вже пообіцяла виправити ситуацію.

https://youtu.be/1rIO9Myxvt4