Останки тисяч риб були виявлені в жаркій і посушливій пустелі Сахара, налічує лише кілька тисяч років. Ці стародавні морські істоти перепливали величезні озера, колись поширені в регіоні Сахари.

Це тому, що Цукру не завжди була пустелею і протягом тисячоліть регулярно перетворювалася в пишні луки.

Археологи, фото: skr.su
Археологи, фото: skr.su

Риба - рідкісне видовище в сучасній Цукрі, але коли-то було б звичайним явищем. Нове дослідження виявило 17 551 останків тварин у скельному притулок Такаркорі на південно-заході Лівії.

Археологи, фото: РГ
Археологи, фото: РГ

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

І з них риба становила приголомшливі 80% знахідок. Ще 19% були ссавцями, а решта 1,3% були птахами, рептиліями, молюсками і земноводними. На думку вчених з римського університету Сапієнца, вся риба була харчовим відходом людини. Це тому, що екскаватори виявили сліди порізів і сліди горіння. Види риб, знайдені на сайті, включають сома і тилапию.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Xiaomi показала, що всередині смартфона Xiaomi Mi 10. Крім клею, в ньому компактно розміщені 4 датчика камери, великий акумулятор і потужний процесор. Швидше за все, ремонтопридатність пристрої теж буде на висоті.

Як повідомляв Знай.uа компанія Sony закрила всі форуми для користувачів PlayStation. За заявою компанії, користувачі можуть обговорювати консолі в соцмережах, а форуми в 2020 році вже не є актуальним місцем для обговорення.

Також Знай.uа повідомляв, що чергове оновлення Windows видаляє дані користувачів. Microsoft вже пообіцяла виправити ситуацію.

https://youtu.be/1rIO9Myxvt4