Apple, Huawei і Xiaomi сильно постраждали в лютому в Китаї. Фірма з Купертіно продала менше 500 тисяч смартфонів, що на 60% менше, ніж у попередньому році. Падіння китайського ринку смартфонів є прямим наслідком спалахи COVID-19.

Падіння, про який повідомляє Китайська академія інформаційних і комунікаційних технологій, що пов'язано із закриттям декількох заводів по всьому Китаю. Це поєднується з державним обмеженням поїздок і проханням жителів залишатися вдома, щоб уникнути подальшого розповсюдження COVID-19.

Коронавірус, скріншот: YouTube
Коронавірус, скріншот: YouTube

Популярні дослідницькі компанії, такі як IDC і Canalys, очікують скорочення поставок на 40% у першому кварталі 2020 року. Це є результатом спалаху вірусу, яка завдає шкоди як попиту, так і ланцюжку поставок. Більш того, перші два тижні лютого були критичними для китайського ринку смартфонів. Apple закрила свої магазини, які зараз відкриті, хоча і не на повну потужність. Компанія переглядає свої прогнози щодо прибутків з-за падіння продажів.

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

Популярні новини зараз
У Міносвіти готують нововведення для учнів 8-9 класів: що задумали У жовтні введуть новий тариф на електроенергію: населення зможе платити менше "Уникнути відключень - неможливо": якими будуть графіки взимку Які зарплати у працівників ТЦК: скаржаться, що їхню роботу недооцінюють
Показати ще

Загроза глобальної рецесії неминуча, і, звичайно, ринок смартфонів буде схильний їй.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Samsung переносить виробництво своїх флагманів з-за спалаху коронавіруса. Користувачі можуть залишитися без Samsung Galaxy S20 і Samsung Galaxy Z Flip.

Як повідомляв Знай.uа компанія Apple переносить виробництво смартфонів з-за коронавіруса. Схоже, тепер світ побачить iPhone 12 і iPhone SE 2 трохи пізніше запланованого часу.

Також Знай.uа повідомляв, що Motorola One Mid приємно здивував користувачів мережі. Смартфон покажуть зі всіх сторін, але от коли девайс покажуть публіці - невідомо. Відомо, що новинка отримає непогану камеру і потужний процесор.