Microsoft оголосила, що збирається покласти край Necurs, одному з найбільш небезпечних ботнетів за останні роки.

Microsoft, Comss
Microsoft, Comss

Хрестовий похід Microsoft з кібербезпеки триває. Після восьми років роботи Cyber Threat Intelligence у співпраці з 35 країнами готується до завершення ботнету Necurs, розташованого в США, але російського походження, який заразив мережу з дев'яти мільйонів комп'ютерів по всьому світу і поширив шкідливе ПЗ.

У четвер, 5 березня, Окружний суд США в східному окрузі Нью-Йорка видав постанову, що дозволяє Microsoft контролювати інфраструктуру на базі США, використовувану Necurs для розповсюдження шкідливих програм і зараження комп'ютерів жертв. Цим судовим позовом і спільними зусиллями, пов'язаними з приватно-державними партнерствами по всьому світу, Microsoft проводить заходи, які не дозволять творцям Necurs реєструвати нові домени для майбутніх атак.

Microsoft, gettyimages
Microsoft, gettyimages

Популярні новини зараз
У Міносвіти готують нововведення для учнів 8-9 класів: що задумали У жовтні введуть новий тариф на електроенергію: населення зможе платити менше "Уникнути відключень - неможливо": якими будуть графіки взимку Соціальна допомога за новими правилами: платитимуть тим, хто раніше і не сподівався
Показати ще

Microsoft також вживає додаткові кроки у партнерстві з інтернет-провайдери (ISP) та іншими організаціями по всьому світу, щоб позбавити комп'ютери своїх клієнтів від шкідливих програм, пов'язаних з ботнетом Necurs.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що флагмани на Android дешевшають значно швидше смартфонів від Apple. Втім, це не дивно, адже величезна кількість смартфонів на ринку змушують компаній конкурувати між собою, тим самим знижуючи ціну.

Як повідомляв Знай.uа експерти перевірили на міцність смартфон Samsung Galaxy S20 Ultra, який зумів пройти практично всі випробування. Про інших моделях лінійки поки немає даних.

Також Знай.uа повідомляв, що флагманський Redmi Note 9 вперше засвітився в мережі на живих фото. До речі, за девайс на території Індії попросять близько 192 доларів, що зробить його максимально бюджетним пристроєм з крутої начинкою.