Кілька тижнів тому ми знали, що Європейський союз планує продовжити термін служби мобільних пристроїв, плануючи спростити їх ремонт. Ця пропозиція є частиною пакету дій, спрямованих на створення більш стійкої економіки з нульовими викидами.

смартфон, gettyimages
смартфон, gettyimages

Нарешті, доступний документ, в якому відображаються всі заходи. І здається, що вони не тільки роблять вигляд, що батареї легше замінити, але і що мобільна індустрія повністю змінюється.

За останнє десятиліття мобільна індустрія зазнала радикальну еволюцію. Рік за роком смартфони значно збільшували свої можливості, та їх програмне забезпечення розвивалася такими ж темпами, що призвело до прискореного темпу оновлень, і в кращому випадку термін служби смартфона становить близько 4-5 років.

смартфон, gettyimages
смартфон, gettyimages

Популярні новини зараз
В Україні оновили правила для виїзду за кордон Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Згідно з ЄС, ми можемо уникнути до 80% впливу пристрою на навколишнє середовище на етапі проектування. З цією метою Європейська комісія запропонувала кілька принципів стійкості, щоб максимально зменшити вплив на навколишнє середовище пристроїв.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що флагмани на Android дешевшають значно швидше смартфонів від Apple. Втім, це не дивно, адже величезна кількість смартфонів на ринку змушують компаній конкурувати між собою, тим самим знижуючи ціну.

Як повідомляв Знай.uа експерти перевірили на міцність смартфон Samsung Galaxy S20 Ultra, який зумів пройти практично всі випробування. Про інших моделях лінійки поки немає даних.

Також Знай.uа повідомляв, що флагманський Redmi Note 9 вперше засвітився в мережі на живих фото. До речі, за девайс на території Індії попросять близько 192 доларів, що зробить його максимально бюджетним пристроєм з крутої начинкою.