Про повністю твердотільних акумуляторах ми вже писали не раз. У числі інших компаній і дослідницьких груп розробки в цьому напрямку веде найбільший виробник акумуляторних батарей Samsung SDI, причому вже давно. Тепер компанія може похвалитися досягненнями, які можуть змінити ринок авто, і просто знищити епоху лідерства Tesla завдяки новому акумулятора.

Пікап Tesla Cybertruck скріншот з відео
Пікап Tesla Cybertruck скріншот з відео

9 березня в Лондоні вчені-дослідники з Вищої технологічного інституту Samsung (Samsung Advanced Institute of Technology, SAIT) і Науково-дослідного інституту Samsung в Японії (SRJ) представили своє дослідження високопродуктивних, повністю твердотільних акумуляторів з великим терміном служби. До того ж, акумулятор у всьому виграє у популярних аналогів. За заявою розробників, на такому акумулятора можна проїхати до 800 км.

Samsung, gettyimages
Samsung, gettyimages

В порівнянні з широко поширеними сьогодні літій-іонними батареями, де застосовується рідкий електроліт, повністю твердотільні акумулятори вигідно відрізняються кількістю запасеної енергії на одиницю ваги. У теорії, це дозволить збільшити обсяг, або ж полегшити авто, і залишити попередній запас.

Популярні новини зараз
Три "залізні" причини арешту пенсій в Україні: за законами воєнного часу Нові ціни на тепло вже з 1 жовтня: що чекає на споживачів У жовтні введуть новий тариф на електроенергію: населення зможе платити менше Чоловікам дали час "видихнути" до 9 листопада: що далі
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Google засвітила дизайн і цінник Google Pixel 4a. Зазначимо, що бюджетний смартфон, але дизайн отримає цілком собі сучасний, хоч і камера буде одинарної.

Як повідомляв Знай.uа гра Call of Duty: Warzone б'є всі рекорди. Умовно безкоштовна гра почала користуватися величезною популярністю ще з моменту старту - за першу добу в неї зіграло 6 мільйонів гравців, що дуже навіть непогано як для безкоштовної гри.

Також Знай.uа повідомляв, що ЄС хоче збільшити ремонтопридатність сучасних смартфонів. Тепер ремонт буде значно дешевше, як і заміна батарей.