Наприкінці квітня поруч із Землею пролетить величезний астероїд. Його зіткнення з Землею викликало б необоротні руйнування. Втім, як нам завжди щастить, так що астероїд не завдасть шкоди ні землі, ні людству в цілому.

Астероїд, gettyimages

На щастя, орбіту небесного тіла 52768 (OR2) розташовується на значній відстані від земної, зазначає CNN. А 29 квітня – у момент найбільшої близькості до нашої планеті – космічний гість буде перебувати на відстані понад 6 млн кілометрів. Для порівняння: Місяць проходить в 16 разів ближче до Землі. Швидкість руху астероїда – 30 км/год. Так як Місяць нам не несе ніякої загрози, то і астероїд ніяким чином не вплине на наше життя.

Об'єкт 52768 був відкритий ще в 1998 р., повідомляє NASA. Тоді астрономи відзначили, що астероїд потенційно небезпечний для Землі, так як його орбіта проходить недалеко від небесного шляху нашої планети. Проте в даний час OR2 не загрожує існуванню людства. Астрономи вже прорахували траєкторію космічного тіла, так що переживати немає сенсу.

Астероїд, gettyimages

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Google засвітила дизайн і цінник Google Pixel 4a. Зазначимо, що бюджетний смартфон, але дизайн отримає цілком собі сучасний, хоч і камера буде одинарної.

Як повідомляв Знай.uа гра Call of Duty: Warzone б'є всі рекорди. Умовно безкоштовна гра почала користуватися величезною популярністю ще з моменту старту - за першу добу в неї зіграло 6 мільйонів гравців, що дуже навіть непогано як для безкоштовної гри.

Також Знай.uа повідомляв, що ЄС хоче збільшити ремонтопридатність сучасних смартфонів. Тепер ремонт буде значно дешевше, як і заміна батарей.